Mikkelin Autoteknillinen Yhdistys ry

Tapahtumat

MiAty ry

Jäsenistön tieto-/ammattitaitoa ja vireyttä pyritään ylläpitämään erilaisilla koulutus/messu/matka- tapahtumilla ja yritysvierailuilla eri alojen yrityksiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Tapahtumia järjestetään jäsenistön tarpeen ja halukkuuden mukaisesti.

Tulossa olevat tapahtumat:

 

 

 

Menneet:

Tammijoulut 

Perjantaina 17.1.2020  sovitettiin keilakengät jalkaan ja katsottiin kuinka keilat kaatuvat Mikkeli uudessa Keilakukossa. Tunnin keilauksen jälkeen oli aika siirtyä Linnakadulle Linnasaunan tiloihin syömään ja saunomaan.

Tapahtumaan otti osaa 20 Mikkelin seudun autoteknillistä henkilöä. Muutamien "keilamiesten" toimesta saatiin oikei kunnon tuloksiakin aikaiseksi. Loput tyytyivät jälkipykkiin saunanlauteilla. Papa´s Dom loihti joukolle oikein maittavat pitsat, ettei keilaaminen ja saunominen käynyt liiaksi voimien päälle.

MiAtyn Marraskuun kokoontuminen

Torstaina 14.11. klo 18 Etelä-Savon katsastuksen tiloissa Erkki Valjakka esittelee kuulumisia Frankfurtissa syyskuussa järjestetyiltä IAA:n messuilta

Paikalla oli kahdeksen innokasta kuulijaa.

 

17.10.2019 klo 18 Tutustuminen Ketomaa Racing rallitiimiin.

Mikkeliläinen rallitiimin vetäjä Jari Ketomaan esitteli toimintaansa. Jäseniä oli paikalla oikein mukavasti ja harvemmin mukana oleviakin saapui kiinnostavaan iltaan.

 

Kuvia

 

85 vuotis juhla 24.8.2019

 

Yhdistyksen 85-vuotisjuhlat Woikoski Feelingissä Woikoskella. Tutustuminen Woikosken kaasutehtaan historiaan ja automuseoon. Tämän jälkeen juhlaillallinen ravontola Hilupilttuussa, jonka yhteydessä palkittiin kolme ansioitunutta jäsentä, Jaakko Falck hopeinen rintamerkki seppeleillä puheenjohtajana toimisesta useiden vuosien ajan, Juhani Haimilahti kultainen rintamerkki esimerkillisestä osallistumisesta tapahtumiin ja toimimisesta yhdysmiehenä Mobilistien suuntaan, Martti Jääskeläinen kultainen rintamerkki aktiivisesta osallistumisesta tapahtumiin ja usein jopa huuliharpulla musisoiden. Juhani ja Martti myös kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseniksi.

 

Kuvia

 

09.05.2019 Toukokuun kokoontuminen

Lahden yhdistyksen kuukausikokouksen webinaarin seuraaminen Etelä-Savon katsastuksen tiloissa.

Oli meitä poikia pöydässä yhdeksän, laulua tapaillen.

Katseltiin mukavassa seurassa webinaari "ottomoottoritekniikan uutuudet ja tulevaisuuden näkymät" Juha Kiiskisen esittelemänä.

 

Kuvia

 

20.03.2019 RL-Palvelut Oy

"Järjen jätehuolto on arjen pieniä, mutta suuria tekoja" Erityisesti ajankohtaisesta muovin lajittelusta kertoo meille toim.joht. Nina Rasola ke 20.03.2019 alkaen klo 18. Paikka on osallistujamäärästä johtuen vielä avoin, mutta ilmoitetaan myöhemmin. Myös saamme tietoa yhtiön jätehuolto-logistiikasta Mikkelin alueella.

 

Kuvia

 

07.03.2019 Autoarina

Maaliskuun ensimmäinen kuukausitapahtuma on Peitsarissa 07.03.2019 alkaen klo 17 uusituissa Autoarinan tiloissa Kuusitie 2 (ent. OR-tehdastila) Tutustumisen lisäksi:

•Autoalan ja konsernin (Ajanvaunu, Autoarina ja Etukone) näkymät /toim.joht. Pekka Piispa

•Tilojen esittely

•Subaru-tekniikkaa ( erityisesti 4-veto) / automyyjänä toimiva autoins. Pasi Koponen

 

Pekka Piispa, Veijo Karjalainen ja Pasi Koponen pitivät erittäin mielenkiintoisen ja onnistuneen tutustumisen Autoarinaan ja Subarun-tekniikkaan. Sivuttiin siinä sivussa myös muitakin Autoarinan monista merkeistä. Pekan kertoessa historiaa, kuinka Etukone, Ajanvaunu ja Autoarina ovat syntyneet nautti yleisö mansikkakakkua, pullaa ja kahvia.

Kuvia

 

Vuosikokous 16.2.2019 Vaiha Asemaravintola

MiAty kokoontui seitsemän hengen voimin yhdistyksen vuosikokoukseen.

Kokouksessa käytiin lävitse mennyt vuosi 2018 ja luotiin katsaus mitä kaikkea vuosi 2019 sisältää.

Kokous valitsi puheenjohtajaksi vuodelle 2019 katsastaja Mikko Jukaraisen ja hallitukseen Jukka Laukkanen, Ari Lapinvuo, Jarno Muttilainen ja uutena Joel Ahonen.

Kokousväki kävi vilkasta keskustelua tulevaisuudesta ja mitä kaikkea yhdistys voisi tehdä ja tarjota jäsenistölle. Selkeänä oli, että jotenkin on saatava jäsenistö innostumaan toiminnasta ja sitä kautta saada ideoita toimintaan. Yhtenä ajatuksena tuli esiin yhteistoiminta alueen muiden yhdistysten kanssa.

 

TAMMIJOULUT 12.01.2019 klo 14 alkaen

Lauantaina 12.1. lähdimme klo 14 jälkeen kohti Hirvensalmella sijaitsevaa Hau Kartingin hallia kurvailemaan sähköisillä mikroautoilla.

Mukaan lähti 19 jäsentä/kannatusjäsentä, joista ajamaan uskaltautui 17.

HauKarting ajatus saanut alkunsa huhtikuussa 2017. Avattu heinäkuussa 2018.

OTL Storm EFD valmistaa autot, omistuspohja Fiatilla. Autoja 152 maassa. Auton paino n. 300kg. Tasauspyörästö autoissa helpoittamaan kääntymistä. Akkujen kehityksessä on ollut mukana rataisäntä Salmikunnas  (pääsi töihin Ferrarille). Akut samalta tehtaalta kuin Tesla. Mikroautoissa 16 kpl akkuja, kestää ajaa 5h45min (tämän rajoitti auto, kuumeneminen), litium pohjaisia akkuja, tuotteet salattu. Akuissa erilliset puolet lataukselle ja purkaukselle. Latausaika sama kuin purkautuminen. Akkujen hinta 1200 dollaria/akku. Autoissa formuloista tuttu kers-toiminto. Autojen toiminta jännite 48V, akuissa 65V jännite ja virtaa 240Ah, akuissa oma tietokone.

"Kilpailun" nopeimmat 1 Velli-Matti Nironen, 2 Jorma Kurki, 3 Eero Ruonakangas, 4 Joel Ahonen

Hirvensalmella ajelun jälkeen siirryimme Etelä-Savon Katsastuksen saunalle "jälki pyykille". Saunalla oli myös tarjolla ruokaa ja juomaa.

Kuvia tapahtumasta

 

Ajankohtais ilta 18.4.2018

Illan aiheena muuttuvat katsastuslainsäädäntö.

Uusi puheenjohtaja piti luennon muuttuvista katsastuksen määräajoista ja katsastuksen arvosteluperuste määräyksestä. Iltaan saapui 12 yhdistyksen jäsentä ja yksi aikuisopiskelijakin oli saatu houkuteltua mukaan.

 

Liittokokous 17.-18.3.2018 Tallinnassa

MiAtyä edustamassa olivat Mikko Jukarainen ja Juha Pulkkinen, sekä Jaakko Falck liiton edustajana.

Aamuvarhaisella startattiin kohti Katajanokkaa, josta Viking EXPRES kyyditsi autoteknilliset Tallinnaan. Laivalla oli tarjolla runsas brunssi, viineineen.

Itse Tallinnassa olimme Park Inn hoteliissa, mutta muutamien edustajien unohtaessa uimahousut kotiin jäi kylpyläosasto tarkastamatta. Lauantai päivällä kokoontuivat lautakunnat valmistelemaan sunnuntain varsinaista kokousta. Illalla suoritimme reippaan kävelymarssin vanhaan kaupunkiin ja siellä ravintola Maikrahviin illalliselle. Maittavan illallisen ja iloisen muiden yhdistysten jäsenten kohtaamisen jälkeen suunnisti MiAtyn osasto vielä Talliinnan yöhön.

Sunnuntaina oli varattu reilusti aikaa herätä ja kerätä voimia liittokokousta varten. Jo tavaksi tulleeseen tyyliin kokous sujui hyvien alkuvalmisteluiden ansioista ripeästi. Asiat olivat selviä niistä tiedotetaan liiton toimesta. Vielä ennen laivaan siirtymistä söimme hotellilla lounaan. Laiva matka sujui hyvin, mutta jonkin verran hiljaisemmissa merkeissä kuin menomatka.

Muutama kuva

 

Vuosikokous 24.2.2018

Helmikuun loppupuolella pidimme yhdistyksen vuosikokouksen AS-Huollon/Riitan Sapuskan tiloissa.

Kokoukseen oli saapunut neljän hallituksen jäsenen lisäksi neljä aktiivista jäsentä. Rauhallisessa hengessä menneen kokouksen isoin asia oli uuden puheenjohtajan valinta. Veikko Laukkasen esityksestä yksimielisesti uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mikko Jukarainen. Kokouksessa palkittiin pitkästä hallituksessa suoritetusta työstä kaksi jäsentä. Timo Ruhanen sai tunnustukseksi pronssisen levykkeen ja Markku Rantanen SATL-viirin.

Lopuksi oli yhdistyksen tarjoamana Tirripaisti lounas.

Kuvia palkituista.

Pikkujoulusauna 18.11.2017

Marraskuisena lauantai iltana kokoontui kymmenkunta jäsentä saunomaan ja turisemaan Etelä-Savon Katsastuksen saunalle Rantakylään. Yhdistys tarjosi pientä purtavaa ja kurkun kostuketta. Kostuke auttoi ja turinaa oli ilta täynnä.

Vierailu Pieksämäelle 6.5.2017

Keväisenä lauantai aamuna kokoontui 13 iloista Mikkelin Autoteknillisen Yhdistyksen jäsentä lähtemään kohti Pieksämäkeä.

Matkalla tutustuttiin VR:n Pieksämäen konepajan toimintaan yhdistyksen jäsenen Matti Nivunkijärven johdolla. Aluksi Matti kertoi yleisesti miten VR:n toiminta on toteutettu ja sen jälkeen käytiin lävitse minkälaista kalustoa raiteilla liikkuu. Esittelyn jälkeen pääsimme tutustumaan itse konepajaan ja sen eri osastoihin. Pieksämäellä korjataan ja huollettaan niin vetureita kuin vaunujakin on mukana myös uusien vaunujen valmistustakin. Isäntä itse toimii työnjohtajana pyöräosastolla, missä kunnostetaan pyöriä ja niiden laakerointeja.

VR:ltä siirryimme syömään Hilpeään Hospodariin. Siellä meille tarjoiltiin maittavat pihvit ilman turhia "pupun" ruokia.

Mahat täynnä jatkoimme kohti Naarajärveä ja Piako Oy:tä. Jo ruokailun aikana mukaan liittynyt toimitusjohtaja Harri Kovanen esitteli lähinnä ajoneuvojen päällirakentamiseen keskittyneen yrityksen toimintaa. Piako varustelee kuorma- ja pakettiautoja kappaletavara kuljetuksiin. Toimintaan tutustumisen jälkeen Piako tarjoili meille maittavat pullakahvit ja olipa halukkaille tarjolla myös oikein konjakit.

Takaisin Mikkeliin ajellessa pysähdyimme Haukivuoren sataman viereen tutustumaan Biohaukeen, kuinka lehmän lannasta tehdään kaasua. Kaasua käytetään ajoneuvoissa polttoaineena. Laitos on juuri saanut bakteerikannan muhimaan ja ensimmäiset kaasut ovat aivan juuri "pörähtämässä" säiliöön. Varsinainen tehotuotanto ottaa aikaa vuoden päivät. Toiminta on 13 paikallisen tilallisen ja ESE:n yhteinen ponnistus. Autojen tankkauspisteitä on Haukivuorella Biohauen pihalla ja Mikkeliin on tulossa Graanin parkkialueen reunalle. Biohauen toimitusjohtaja Kalle Mattila esitteli meille toimintaa.

Kuvia reissusta

Vuosikokous 18.2.2017

Aurinkoisena lauantaina kokoontui 13 Mikkelin Autoteknillisen Yhdistyksen jäsentä vuosikokoukseen Riitan Sapuskaan Kaapelikadulle. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Erkki Valjakka, joka hoiti asian vuosien rautaisella kokemuksella. Sihteerinä toimi hallituksenkin pitkäaikainen sihteeri Jarno Muttilainen.

Kokous eteni esityslistan mukaisesti ja puolentoista tunnin jälkeen puheenjohtaja Erkki Valjakka päätti kokouksen. Tämän jälkeen oli vuorossa yhdistyken tarjoama maittava lounas.

Kuvia kokouksesta

Pöytäkirja

Vierailu Motonet 8.12.2016

Torstai iltainen vierailu Motonet tavarataloon oli suosittu osallistujien määrällä mitattuna. Noin 25 innokasta jäsentä oli lähtenyt tutustumaan uuteen autolijan tavarataloon. Voileipäkakun, kahvin ja joulutortun asettuessa mahanpohjalle kuuntelimme tavaratalopäällikkö Vesa Himasen esityksen Motonetin, Broman Groupin ja AD-Varaosamaailman toiminnoista. Tämän jälkeen oli nopea visiitti Motonetin yhteydessä toimivan A&J Korjaamon toimintaan ja sitten itse tavarataloon. Lähtiessä Kinnusen Mertsi antoi vielä ämpärin mukaan!!!

Kuvia

Vierailu La 24.9 Vekarajärvelle

Lauantaina 24.9 järjestettiin vierailupäivä Karjalan prikaatiin sekä Milloq Oy:n korjaamolle Vekarajärvelle. http://www.millog.fi/ http://maavoimat.fi/karjalan-prikaati

Vierailu oli harvinaislaatuinen siinä mielessä, että harvoin pääse näkemään panssarivaunujen korjaamotoimintaa. Kysymyksiä riitti ja vierailu venähtikin sen verran, että jouduimme jättämään sotilaskotikahvittelut toiseen kertaan. Vierailun jälkeen maistui nuotiomakkarat sekä sauna Karjalan prikaatin omassa varusmiessaunassa Pahkajärvellä. Vierailu suoritettiin yhdessä Pohjoiskymenlaakson- ja Varkauden Autoteknillisten yhdistysten kanssa. Osallistujia oli lähes bussilastillinen. Yhteistapahtuma katsottiin sen verran onnistuneeksi, että jatkossakin pyrimme järjestämään tapahtumia yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa.

MiAty ry Jaakko Falck, puheenjohtaja

MiAty vieralupäivä 1.4.2016

Vierailu Ajanvaunuun ja keilausta pe 1.4.2016 klo 17 alkaen

1.4.2016 Vierailu Ajanvaunu + keilailu.pdf

Vierailulla oli 13 innokasta MiAtylaista kuuntelemassa Piispan Pekan mietteitä uudesta myymälästä. Ajanvaunusta siirryttiin Mikkelin Keilahallille keilaamaan, syömään ja saunomaan.

Kuvia

 

Vuosikokous 20.2.2016

Vuosikokous pidetään lauantaina 20.2.2016 klo 15.00 alkaen Etelä-Savon ammattiopiston tiloissa Raviradantie 4-6 tutussa A-rakennuksen opettajanhuoneessa. Kokouksen yhteydessä kahvi- sekä ruokatarjoilu. Tarkempi sisältö selviää kutsusta.

 

Vanhemmat tapahtumat löydät täältä